Kläder, accessoarer och sånt som hör till

Kläder på postorder och i onlineshoppar


skrivet den 06 jul av Rickard, klockan:14:10
Det finns för och nackdelar med att handla kläder online eller via de gamla hederliga postorderkatalogerna. Fördelarna är ju givetvis enkelheten att i lugn och ro kunna sitta hemma och shoppa och få det hemskickat men den det finns självklart också baksidor med onlinehandel och postorder. En färsk artikel i HD visar att många ungdomar mellan 18 och 25 år har skulder hos kronofogden, med skulder i snitt på 27000:- och mycket av de skulderna är postorderskulder. Det är väl helt enkelt lite enklare att shoppa loss och bränna mer pengar än vad man egentligen har framför datorn än i butik.

Givetvis är shoppingupplevelsen inte alls samma via postorder än det är i en butik där du kan klämma, känna och framför allt prova kläderna. Men det finns ju saker som är mer säkra än andra att shoppa online eller via katalog. Underkläder och strumpor är ju smidigt att få hem då det ju ändå oftast inte är någonting som man är speciellt mån om att dra på sig i provrummet (och oftast är väl butikerna inte särskilt positivt inställda till just det). Att sitta och bläddra i postorderkataloger är ju även lite avkopplande för oss klädfreaks och bor man utanför storstan ger ju onlinebutiker eller postorder också ett helt annat utbud än Brittas damboutique nere på Storgatan. Prisbilden brukar också kunna locka till en hel del fynd som butiker inte riktigt kan konkurrera med om de ska kunna betala sin dyra hyra.

Själv har jag väl på senare år kommit i från de klassiska postorderkatalogerna och mer och mer inriktat mig på onlinebutiker för mina fynd.

Currently rated 3.0 by 5 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed